Mahkeme Sağlıkta Şiddet Mağduru 3+1 Sözleşmeliye Can Güvenliği Nedeniyle Tayin Kararı Verdi
19 Mart 2021, Cuma

Hasta yakınının şiddetine maruz kalan 3+1 sözleşmeli sağlık çalışanının can güvenliği gerekçeli tayin başvurusunun reddini yargıya taşıyan Sağlık-Sen, mahkemeden olumlu sonuç aldı. Mağdur sağlık çalışanını haklı bulan mahkeme, idarenin tayin talebini yerine getirmesine hükmetti.  

Gelişme, Gaziantep’te 3+1 sözleşmeli personel olarak görev yapan hemşire C.B’nin, hasta yakınının şiddetine maruz kalmasının ardından Adana’ya tayin talebinin idare tarafından reddedilmesi üzerine yaşandı.
İdare ret kararında,  663 sayılı KHK’nın 45/A maddesi kapsamında ve hizmet sözleşmesi çerçevesinde en az 4 yıl çalışmadan başka bir yere atanamayacağı ve hizmet sözleşmesinde can güvenliğine ilişkin ayrı bir hükmün bulunmadığı gerekçesine yer verdi. 
Sağlık-Sen, tayin talebinin reddedilmesi üzerine üyesi C.B. adına Gaziantep 3. İdare Mahkemesi’ne başvurdu.
Dava dilekçesinde, can güvenliğinin korunması için tayin talebinin kabul edilerek, idare kararının iptal edilmesi istendi.  

Mahkeme kararında, davacının yaşamış olduğu olayın etkisi ve ağır neticeleri ile oluşan psikolojik travmayı da göz önüne alarak can güvenliğinin tehdit altında olduğunu, bu nedenle de yürütmenin durdurulmasına karar verdi.  Karar neticesinde, 3+1 sözleşmeli sağlık çalışanının Adana’ya tayin talebi kabul edildi.

PAYLAŞ :