SAĞLIK-SEN SAKARYA ŞUBESİ 3. OLAĞAN GENEL KURLUNU GERÇEKLEŞTİRDİ...
22 Ekim 2014, Çarşamba

SÜEAH Merkez Kampüsü konferans salonunda gerçekleşen seçimde iki liste yarıştı. Mevcut başkan Abdullah Sönmez ile Murat Avcı’nın yarıştığı seçimi mevcut başkan Abdullah Sönmez’in listesi 82 oya karşılık 71 oyla kazandı.

Seçim soncu Şube Başkanı Abdullah Sönmez Başkan Vekili Abdullah Arı Başkan Yardımcıları Yavuz Bingöl,Harun Kestane,Muhammet Durmaz.Vedat İnan ve Tacettin Güven’den oluştu.

Genel Başkan Yardomcısı Kemal Çırak ,Memur Sen İl Başkanı Ahmet Öksüzali,Diyanet Sen il başkanı Ali güzeldal Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Mutlu Işıksu katılımcılar arasında yer aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşe Nur İSLAM,Bakan Yardımcımız Çiğdem Erdoğan Atabek,Milletvekillerimiz Hasan Ali Çelik ve Ali İhsan Yavuz birer telgraf göndererek kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.

Genel Başkan Yardımcısı Kemal ÇIRAK yaptığı konuşmada;

Sağlık-Sen ailesinin değerli mensupları, yönetim kurulu üyelerimiz ve değerli dava arkadaşlarım;

Bugün demokrasi şöleni olarak adlandırdığımız genel kurulumuzu gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Türkiye, kritik bir eşikten geçiyor. Yeniden Büyük Türkiye idealinde önemli bir adım daha atıldı. Halkımız, kendi oylarıyla ilk kez cumhurbaşkanını seçti. Bu seçimin anlamı, istikrar ve güvenin yansıması, büyüyen Türkiye idealine olan güven ve destektir.

Milletimiz darbelere ve darbecilere gereken dersi vermiş, iradesiyle başkanını seçmiştir. Bizler Büyük Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak, demokrasi ve millet iradesine olan desteğimizi her fırsatta dile getirdik ve milli iradeden yana olduk. Milletimizin tercihi, mirasçısı ve sahibi olduğumuz kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşası ve yüceltilmesinden yana olmuştur.

Büyük ve güçlü Türkiye, dünya mazlumlarının sesinin daha gür çıkması demektir. Filistin davasının sahipsiz olmadığını dünyaya haykırmaktır. Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızın, Arakan’daki Müslümanların bir savunucusunun olduğunu ilan etmektir. Darbeye direnen Mısırlı kardeşlerimizin, ülkesindeki diktatöre karşı özgürlük mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadıklarının göstergesidir.

Büyüyen Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak bize düşen görev de, bu bilinçle çalışmaktır. Cemil Meriç diyor ki; taraf tutmayan insan şahsiyeti felce uğramış insandır. Biz, tarafız. Demokrasiden, millet iradesinden yana tarafız. Onun için Gezi’de oynanan oyuna karşı çıktık, 1 Mayıs’ın bayram gibi kutlanmasının önünü açtık. Devlet içinde oluşturulmak istenen paralel yapıya karşı çıktık.

Biz biliyoruz ki, ne kadar büyük ve güçlü bir sendika olursak, demokrasi mücadelesine katkımız o kadar büyük olacaktır. Millet iradesini üstün tutan, milli iradeyi destekleyen bütün kardeşlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye cumhurbaşkanlığı seçim sürecini geride bırakmış, gerçek gündemine yeniden dönmüştür. Bu süreçte yapılması gereken en önemli çalışma yeni sivil ve demokrat bir anayasa olmalıdır. Bu anayasa, demokrat Türkiye’nin yolunu aydınlatacak ve bir ışık olacaktır. Yeni anayasa, kamu görevlilerine getirilen siyaset yasağını bitirmeli, siyasete girecek kamu görevlilerinin önceden istifa etmesiyle oluşan mağduriyeti giderecek şekilde hazırlanmalıdır. Yeni anayasa, vatandaşını tanımlamak yerine tanımalı ve özgürlüklerini genişletmelidir.

Sağlık-Sen olarak, desteğimizi ve gücümüzü her zaman teşkilatımızdan ve üyelerimizden aldık. Onlardan aldığımız destekle, masaya oturduğumuzda sesimiz daha gür çıktı. Taleplerimizi kazanıma dönüştürmek için daha etkin bir mücadele yürüttük.

Kazanımları ve mücadelesiyle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının teveccühünü kazanan Sağlık-Sen üye sayısını 12 bin 161 artırarak 205 bin 773 çıkardı. Bu başarıda emeği, desteği ve katkısı olan, ter akıtan herkese teşekkür ediyorum.

Öncelikli olarak niçin Memur-Sen ve Sağlık-Sen’de olduğumuzu, burada olmanın ne anlama geldiğini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sendikacılık tarihini yeniden yazdık. Kamu görevlileri sendikacılığını bizden önce ve bizden sonra diye ayırdığımız zaman, farkımız ortaya çıkacaktır. Toplu görüşme masasının esiri olan anlayıştan toplu sözleşmeye geçiş bizim eserimizdir. Kazanımlar, bizim işimizdir. Yıllardır toplu görüşmesine oturup kalkan, ancak bir kazanım elde edemeyenlere karşılık, biz bir çok kazanım elde ettik.

En önemli taleplerimizden yıpranma payı ve lisans tamamlama konusunda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Türkiye Buluşmamızda söz aldığımızı da belirtmek istiyorum.

Gelecek yıl yapılacak toplu sözleşmenin en önemli maddesini şüphesiz ki, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması oluşturacaktır.

Bunların yanı sıra, tüm sözleşmeli statüde çalışanların kadroya geçirilmesini sağladık. Sözleşmeleri feshedilen sağlık fizikçilerinin kadroya geçirilmelerini sağladık. Araştırmacı kadrosunda bulunanların özlük haklarının iade edilmesini sağladık. 

Sevgili dava arkadaşlarım; genel kurulumuzun öncelikle kamu görevlilerimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çıktığımız bu yolda Allah yardımcımız olsun. Amacımız daha güçlü bir Sağlık-Sen ve taleplerini kazanıma dönüştürmüş bir sendikadır. Bu yolda bizimle olan herkese bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

 

PAYLAŞ :