Üçüncü Grup Teşkilat Eğitimimiz Tamamlandı
17 Aralık 2016, Cumartesi

Teşkilat Eğitim Programımızın üçüncüsü, düzenlenen eğitimlerle sona erdi. Programda Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tolga Akkuş Sosyal Medya, Doç. Dr. Mehmet M. Özaydın Erdemli Çalışanın Sendikası, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek Sendikal Mevzuat ve Kazanımlar, Eğitimci Rahim Aladağ ise Etkili İletişim ve Liderlik konusunda sunum yaptı.

AKKUŞ: SOSYAL MEDYADA YER ALIN 

Tolga Akkuş yaptığı sunumda, mutlaka sosyal medyada yer almak gerektiğini, yer edinilmezse bu boşluğu başkalarının dolduracağını söyledi. Sosyal medyanın kurumsal iletişimin de etkili bir mecrası olduğunu söyleyen Akkuş, “Mesajınızı hedef kitleye ulaştırmanın bir yolu da ortak paylaşımlarda bulunmaktır. Günümüzde iletişim boyut değiştirdi. İnternetin etkin kullanılmasıyla haber kaynaklarına ulaşmadaki tekelcilik de sona erdi” şeklinde konuştu.

ÖZAYDIN: DEĞERLER, SENDİKACILIĞIMIZI YÜCELTİR

Doç. Dr. Mehmet M. Özaydın da eğitim programında sendikacılık, değerler ve değerler sendikacılığı konularını detaylı şekilde ele aldı. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kadim medeniyet değerlerinin temsilcisi olduğunu söyleyen Özaydın, birlikte başarmanın en önemli yollarından birinin de ortak değerler etrafından kenetlenmek olduğunu ifade etti. Geçmişten günümüze kadar ulaşan değerlerin hem hayatımıza, hem de sendikacılığımıza değer kattığını söyleyen Özaydın, geçmişimize sahip çıkmanın, bize geleceğin anahtarını sunacağını ifade etti.

ÖRNEK: ÇÖZÜM ODAKLI SENDİKACILIK YAPIYORUZ

Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Örnek de sunumunda, toplu sözleşme kazanımlarımızın yanı sıra, kurum idari kurul, yargı ve ikili ilişkilerle elde ettiğimiz kazanımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sendikal taleplerimizi teşkilatımızla birlikte oluşturduğumuzu belirten Örnek, elde edilen başarıların örgütlü gücümüz ve çözüm odaklı sendikacılıktan geldiğini de belirterek, “Sorunlardan beslenmek yerine çözüm önerileri geliştiriyoruz. Elde ettiğimiz kazanımları, gerek internet sitemiz gerekse sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşıyoruz. Bunun yanı sıra internet sitemize soru-cevap bölümünü ekleyerek iletilen soruları anında cevaplandırıyoruz” şeklinde konuştu.

ALADAĞ: BAŞARININ BİR ANAHTARI DA EKİP ÇALIŞMASI

Eğitimci Rahim Aladağ ise Etkili İletişim ve Liderlik başlıklı sunumunda, iletişimin önemine ve ekip ruhuna vurgu yaptı. Büyük organizasyon ve yapıların başarısında ekip ruhu ve iletişimin öneminin büyük olduğunu söyleyen Aladağ, “Birlikte başarmanın bir yolu birbirimizi anlamaktan geçer. Beraber çalıştığımız insanlarla iyi iletişim kurmalı, onların dillerini bilmemiz gerekir” dedi. Ekip çalışmasında liderliğe de vurgu yapan Rahim Aladağ, lider ve yönetici konumunda bulunanların diğer insanlara göre daha önde olduklarını kaydetti. Aladağ, “Lider ve yöneticiler, yönettikleri ve öncülük ettikleri kitlelerin güvenini kazanmış kişilerdir.” dedi.

Eğitim programımızın üçüncüsü, Grup Yürüyüş’ün ezgi dinletisi, Teşkilat Eğitim Programı’na katılanlara sertifikalarının verilmesi ile sendikamızın düzenlediği anı, kısa film ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. 

 

PAYLAŞ :